top of page

Runningpoint is een hardloopspeciaalwinkel

gelegen in het centrum van Vlaardingen.

_edited.jpg
EXPERTISE

Hardloopschoenen zijn er in allerlei verschillende soorten, maten en kwaliteitsniveaus. Ook heeft ieder model een andere demping, stabiliteit en pasvorm. Dit maakt elke hardloopschoen uniek. Lang niet alle schoenen zijn voor iedereen geschikt. Onze ervaren medewerkers helpen je graag bij het kiezen van de hardloopschoen die het best bij je past.

 

De manier waarop je hardloopt, je gewicht en je voettype is van invloed op welke schoenen je nodig hebt. Bij elke stap moet je schoen 3x je lichaamsgewicht opvangen daarom heeft deze de juiste eigenschappen nodig. Aan de hand van een digitale loopanalyse analyseren wij daarom de onderstaande punten. Hiervoor is het niet nodig om een afspraak te maken.

 

  1. Ben je een hak-, middenvoet-, of voorvoetlander?

  2. Wat gebeurt er in de steunfase bij de enkel, knieën en heupen?

  3. Hoe wikkelt je voet zich af voor een nieuwe looppas?

MICHEL DE MAAT

Michel de Maat is de eigenaar van Runningpoint en heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Vanaf 1984 tot 1988 was het de triathlonsport waar Michel zich mee bezig hield, maar met het zwemmen en het fietsen werd uiteindelijk te weinig vooruitgang geboekt. Wel wist hij in 1987 de marathon van Apeldoorn te winnen. Dat deed Michel doen besluiten om zich volledig te richten op het hardlopen.

 

In 1989 kwam hij in de Nederlandse selectie van de KNAU. De halve marathon was zijn specialiteit. In 1989 werd hij tijdens de Bredase Singelloop tweede met een tijd van 1 uur 2 min en 47 sec, tussen toppers als Marti ten Kate, Gerard Nijboer en Bert van Vlaanderen. In 1994 sloot Michel zijn carriere af tijdens het EK van Helsinki.

 

Naast velen marathons en triathlons liep Michel de Maat ook de Roparun, de Vierdaagse en schaatste hij de Elfstedentocht. Sinds enkele jaren is de Survivalrun-sport zijn passie geworden. 

 

 

bottom of page